IMA POGINULIH I NESTALIH! Poplave u BiH odnose živote

Poplave u BiH odnijele prve živote

Dvije osobe su nastradale, a više je nestalih u vodenoj bujici koja je u noći s četvrtka na petak poplavila područje Jablanice i Konjica.

To su prve informacije koje Bljesak.info saznao iz MUP-a HNK.

Avaz istovremeno javlja da je, prema nezvaničnim saznanjima, smrtno stradalo već pet osoba. 

Pošto su se rijeke Neretvica i Seončica izlile iz svojih korita te poplavile veliki broj kuća i odnijele neutvrđen broj vozila u Jablaničko jezero, dvije kuće su srušene i, kako je navedeno iz MUP-a HNK, u poplavljenim kućama još ima stanovnika.

Sve putne komunikacije prema Buturović polju su blokirane zbog velikog odrona na putevima, a u mjestu Obri voda je odnijela most, tako da do ugroženog područja još nisu stigli G[, Civilna zaštita, niti radne mašine službi za održavanje puteva. Informacije su stoga nepotpune.

Prema dosad poznatim informacijama, P. E. iz Buturović Polja, opština Konjic, prijavio je da je vodena bujica poplavila njegovu kuću u Buturović Polju, nakon čega su uslijedili brojni pozivi za pomoć iz istog mjesta.

Dežurni iz PS Jablanica obavijestio je da je od vozača dobio prijavu da je na putu M-17 u mjestu Komadinovo Vrelo došlo do većeg odrona na kolovoz, te da je u potpunosti blokiran put M-17 Jablanica – Mostar. Dežurni iz PS Mostar Centar obavijestio je OC PU Mostar da je od vozača dobio prijavu o odronima i padu stabala na put u mjestima Grabovica i Drežnica, što je u potpunosti blokiralo put M-17 Mostar-Jablanica.

Prekinut je i željeznički saobraćaj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *