UŽAS U AUSTRIJI! U saobraćajnoj nesreći poginuo mladi bračni par iz BiH!

U teškoj saobraćajnoj nesreći na autocesti Inntal kod Langkampfena (okrug Kufstein) u petak, tri osobe su povrijeđene, neke teže, među kojima je i dvogodišnje dijete. 33-godišnji vozač E.H. iz Jezerskog, Bosanska Otoka morao je biti reanimiran ali je, nažalost, podlegao usljed zadobivenih povreda.

Nesreća se dogodila u petak oko 16:25 sati. E.H (33) je sa suprugom A.H. (28) i dvogodišnjim djetetom bio u jednom automobilu, udario je u vozilo ispred sebe kojeg je vozio 65-godišnjakom. E.H. (33) je nakon sudara izgubio kontrolu nad automobilom.

Foto: Društvene mreže

Automobil je proklizao te je izletio preko zaštitne ograde i zaustavio se, teško oštećen, između stabala u zoni nasipa, saopštila je policija.

Ostali učesnici u saobraćaju uspjeli su izvući suprugu A.H. i dijete iz automobila.

Sve troje su, kako portal GPMaljevac.COM ima informacije, prebačeni u bolnicu. Suprug E.H. prebačen je u Innsbruck dok je supruga A.H. zajedno sa djetetom prebačena u Kufstein.

Roditelji djeteta iz Jezerskog, nažalost, su podlegli usljed teških povreda.

Foto: DVD Kufstein

Vozač je reanimiran, žena zadobila teške povrede, dijete neozlijeđeno

28-godišnja putnica A.H. se prilikom udarca zaglavila u vozilu. Dobrovoljno vatrogasno odjeljenje Kufstein morala ju je vaditi iz uništenog automobila. Ona je sa teškim povredama, zajedno sa djetetom, prevezena na kliniku u Insbruku.

Prema navodima policije, 65-godišnji vozač drugog automobila koji je učestvovao nije povređen. Zbog nesreće oko sat i po bila je zatvorena jedna traka na autoputu Intal.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *