ZVANIČNO! Uvodi se obavezno služenje vojnog roka

Upravo potvrđeno.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanosti povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije.

U prve oficirske promovisano je 177 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije. Vojnu akademiju završava 154 kadeta i kadetkinja 144. i 145. klase te visokoškolske ustanove, među kojima su 3 kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 2 kadeta iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Medicinski fakultet VMA završava 23 mladića i devojaka iz 10. klase Medicinskog fakulteta VMA.

On kaže da danas živimo u svetu poremećenih vrednosti, gde svako gleda samo svoje interese, gde je kompromis ružna reč.

– Zato se i približavamo katastrofi, i zato naša vojska mora biti sve snažnija. Kao vrhovni komandant sam potpisao svoju saglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka u trajanju od 75 dana. Nadam se da će Vlada to usvojiti. Verujem da svi znate koliko nam je potrebna jaka vojska. Nećemo da napadnemo nikoga, ali moramo da odvratimo one koji nam svakoga dana prete, a vi ste taj bedem, stena koja je garant odvraćanja – rekao je predsednik.

Vučić se posebno zahvalio porodicama mladih oficira.

autor: http://kurir.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *