Policajac iz Banjaluke uhapšen ZBOG PEDOFILIJE, pa nakon GODINU DANA dobio otkaz: MUP Srpske ga otpustio sa posla, ali IMA PRAVO NA ŽALBU

Disciplinska komisija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske izrekla je disciplinsku mjeru prestanak radnog odnosa zbog teže povrede radne dužnosti policijskom službeniku Z.P.

Usaopštenju MUP RS dodaje se da je policijskom službeniku izrečena disciplinska mjera prekid radnog odnosa zbog teže povrede radne dužnosti zloupotreba ili prekoračenje ovlašćenja i ponašanje u službi i izvan službe koje narušava ugled ministarstva.

Iako MUP nije saopštio zbog čega je konkretno policajcu Z.P. izrečena disciplinska mjera, Srpskainfo saznaje da se radi o policijskoj službeniku koji je prošle godine uhapšen zbog pedofilije.

Takođe, policajac ima mogućnost žalbe na ovu odluku, tako da ona nije konačna.

Policajac Z. P. iz Banjaluke uhapšen je u julu 2023. godine zajedno sa E. V. iz Sarajeva osumnjičenom za navođenja djeteta na prostituciju.

Iz Policijske uprave Banjaluka rekli su nakon hapšenja da su uhapsili pomenute osobe zbog izvršenih krivičnih djela protiv polnog integriteta na štetu maloljetnice.

– Na osnovu naredbe dežurnog sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, juče su obavljeni pretresi stambenih i drugih prostorija na više lokacije u Banjaluci, koje koriste uhapšeni. Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku – saopštili su tada iz policije.

Srpskainfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *