Ukrajina neće biti domaćin Evrovizije, evo u kojoj će se zemlji održati takmičenje

Pjesma Evrovizije 2023. godine će se održati u Velikoj Britaniji umjesto u Ukrajini.

Organizatori ovog muzičkog takmičenja su donuijeli ovu odluku jer smatraju da ne postoje uslovi za održavanje takmičenja u Ukrajini, koja je pobijedila ove godine, budući da ruska invazija i dalje traje.

Inače, ovom odlukom Britanija će biti domaćin takmičenja za pjesmu Evrovizijie prvi put u 24 godine. Još uvijek se ne zna u kojem gradu će se održati takmičenje, ali se šuška da bi mogao biti Mančerter ili Glazgov.

Podsjetimo, prošle godine ukrajinski bend “Kalush Orchestra” oduševio je publiku u Italiji svojim hitom Stefanija. Osvojili su srca gledalaca širom svijeta i Ukrajina je krunisana na Evroviziji 2022, prenosi Blic.

Učesnik iz Velike Britanije Sem Rajder je na sličan način oduševio publiku svojom pjesmom Space Man. Talenat TikTok zvijezde ga je doveo do drugog mjesta. Po tradiciji, Evrovizija bi sljedeće godine trebalo da bude održana u Ukrajini. Ali zbog ruskog rata, održavanje globalnog muzičkog spektakla neće biti moguće.

Ukrajina je ranije osudila odluku da joj se oduzme domaćinstvo sljedeće godine, donesenu zbog ruske invazije, a odlazeći britanski premijer Boris Džonson je tada rekao da bi Ukrajina trebalo da bude domaćin.

Međutim, sada je i zvanično – Evrovizija se 2023. godine održava u Velikoj Britaniji.

Izvor: Blic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *