Nova opcija stiže na Facebook i Instagram

Meta predstavlja novu karakteristiku “Year in Review”, koja stiže na Facebook i Instagram.

Korisnici na Facebooku moći će da podijele personalizovanu karticu “Year Together” (godina zajedno), koja naglašava prijatelje, emocije, mjesta i ljude koji su im, bar prema algoritmu, bili najvažniji u 2021. godini.

Novo iskustvo će biti ubačeno u feed i obuhvata aktivnosti na platformi tokom 2021. godine, a potom ih smješta u razglednicu koja se može dijeliti. Razglednica je dostupna od juče do 30. decembra, kako navodi TechCrunch.

Korisnici Instagrama “Playback” osvrt mogu objaviti kao vremensku kapsulu u okviru svog Story-ja. Za aktivaciju ove funkcije potrebno je objaviti više od tri priče ili imati aktivnu opciju arhiviranja Stories sadržaja. Platforma će predložiti koje priče želite da objavite, ali ih uvijek možete odabrati i sami.

Prošle godine je Instagram korisnicima pružao mogućnost izrade osvrta na proteklu godinu, a mogli su da objave do devet slika u kolažu. Ovoga puta, tu je metod u okviru aplikacije, za dijeljenje sadržaja za kraj godine.

Facebook i Instagam će novu funkciju ponuditi u vidu prijedloga, a korisnici će uvek imati opciju da je uređuju po svom nahođenju. Meta ističe da će obe opcije postati dostupne globalno tokom narednih dana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *