Dr Bojan Subotić, v.d. direktora Doma zdravlja Prnjavor, o ciljevima i planovima ove zdravstvene ustanove

U razgovoru za portal Pozitivna Srpska novoimenovani v.d. direktora Doma zdravlja Prnjavor, dr Bojan Subotić, ističe da mu je cilj zadovoljno radno osoblje ove ustanove i zadovoljni pacijenti.

Kao jedan od prioriteta u svom mandatu Subotić je istakao službu medicinske pomoći.

Planira se novo sanitetsko vozilo u skorije vrijeme, ali najveći poduhvat će biti napraviti službu medicinske pomoći, da kompletna medicinska ekipa na čelu sa ljekarom izlazi na teren. To znači da je potrebno zaposliti najmanje četiri ljekara te određen broj medicinskih tehničara” – Istakao je Subotić.

Kao jedan od glavnih problema ističe se manjak osoblja.

Korona nam zadaje dodatni tempo, nemamo ljudstva da kvalitetno pariramo privatnom sektoru, ako krene opet na jesen novi talas, moraćemo se pojačavati, da bi pacijent bio zadvoljan doktor mora imati vrijeme za njega. Ima prostora u reorganizaciji rada da nam zaposleni budu zadovoljniji, a time i bolja usluga. Pojačaćemo se tehnički na stomatologiji, radiologiji, a biće kupljen i novi ultrazvuk.” – Zaključio je dr Bojan Subotić.

Naš sagovornik takođe smatra da je jedna od bitnih stavki i bezbjednost osoblja, naročito u noćnim satima, te će se raditi na tome koliko finansijski uslovi dozvole da ova ustanova dobije kvalitetno obezbjeđenje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *